•  Navigatie
 • Leer snel je innerlijke conflicten op te lossen

  Ambivalentie

  Het klinkt zo tegenstrijdig en negatief; TEGENWERKING. Maar iedereen werkt zichzelf weleens tegen, houdt zichzelf weleens voor de gek. Ook heeft iedereen weleens tegenstrijdige gevoelens; iets wat je ontzettend aantrekt, bv die reep chocolade is wel heel erg lekker, en het vermijden; ik koop hem niet, dan kan ik hem ook niet opeten. Een innerlijk conflict, even een beetje ruzie met jezelf; doe ik het, of doe ik het juist niet. Laat die ambivalentie je leven niet bepalen, maar doe er iets mee!

  • Kom er achter wat het probleem is.
   Neem even afstand om naar het hele plaatje te kijken. Als er een specifiek doel is dat je bereiken wil, kan het voorkomen dat je redenen probeert te bedenken waarom het niet zou kunnen lukken. Is het je eigen onzekerheid of komt het probleem van buitenaf? Hoe zou je hier anders mee om kunnen gaan?

   

  • Bekijk het eens van een positieve kant, DENK OM! Blijf je voorstellen welke positieve kanten er zijn die je energie en motivatie geven. Die motivatie brengt je dichter bij je doel. Als je vastloopt, bedenk dan dat het tijd kost om dingen gedaan te krijgen. Zoek inspiratie, vraag hulp en geef niet op!

   

  • Wees zeker van jezelf, weet dat je het kan!
   Je bewust zijn van je sterke punten is belangrijk. Maak een lijst hiervan om jezelf eraan te herinneren als je dat nodig hebt. Het kan best een oppepper geven om jezelf eens echt positief te bekijken.

   

  • Laat je faalangst niet winnen!
   Niemand vindt falen leuk. We willen niet falen, maar dit moet er niet de oorzaak van worden dát we falen. Het hoort bij het leven, je wordt er sterker van en je leert ervan. Kom uit je comfort zone en doe het gewoon!

   

  • Wees niet te streng voor jezelf
   Gaat het even stroef, lijkt het even niet te lukken? Stop even, neem een pauze en denk na. Je hoeft niet perfect te zijn of alle antwoorden te hebben. Geef jezelf de ruimte om te groeien. Ook dit hoort bij je leerproces!

   

  • Neem zelf de controle over je eigen leven
   Niemand anders dan jijzelf is verantwoordelijk voor jouw leven. Jij hebt de controle over je eigen reacties. Het is makkelijk om anderen de schuld te geven van de dingen in ons leven waar we niet blij van worden. Het blijft lastig om te erkennen dat we onszelf soms in vervelende situaties plaatsen. Toch ben jij de enige die daar verandering in kan brengen. De manier van omgaan met dingen die jij niet leuk of moeilijk vindt, bepaal je echt zelf.

   

  • Kijken, de situatie overdenken, is de sleutel
   Alle vragen die je hebt zodra er twijfels in beeld komen, kunnen worden beantwoord nadat je een goed beeld hebt gekregen van de gehele situatie. Daarom is het goed om altijd je ogen goed open te houden en je bewust te zijn van alles met de situatie te maken heeft.

   

  • Wees eerlijk naar en tegen jezelf
   Geef toe dat je weleens tegen moeilijkheden aanloopt. Weet dat dit geen teken van zwakte is en dat we allemaal weleens vastlopen. Stop met ervan weg te rennen en ga de uitdaging aan, ook als je weet dat het een pittige opgave wordt. Het moment dat je realiseert dat je problemen hebt, is het moment om actie te ondernemen!

   

  • Wees flexibel
   Mogelijk merk je tijdens dit proces dat je doelen niet helemaal meer kloppen of passen. Wees flexibel en kijk wat je eraan kan veranderen.

   

  • Blijf oefenen
   Alle belangrijke dingen in het leven vergen tijd en oefening. Het kost moeite, al is dat snel vergeten als je je doel eenmaal hebt bereikt. Elke keer dat je iets probeert, groei je van die ervaring. Daardoor word je een betere versie van jezelf. Beloon jezelf wanneer je een doel hebt bereikt, en wees TROTS op jezelf!

  Mocht je het erg lastig vinden, kun je er zelf niet uitkomen, blijven je tegenstrijdige gevoelens steeds je gevoel bepalen; vraag gewoon hulp. Anky van Praktijk 0164 geeft je deze hulp. Neem gewoon contact op, en we gaan samen aan de slag om te leren zelf je innerlijke conflicten op te lossen!

  logo klein nieuwsbbrief.jpg

  Anky Vlemmings, Praktijk 0164

  Wouwseweg 30

  4661 PP  Halsteren

  0624514145 | 0164-680360

  www.praktijk0164.nl  |  praktijk0164@outlook.com