•  Navigatie
  •  

    Eten in Beijing, China

     

    Twee weken op vakantie in Beijing, dat betekent ook twee weken “Chinees eten”. Hoe zou dat zijn? Zouden we wel lekker en gezond eten daar?

    Beijing China

    Straatverkoop Beijing

     

    Thuis konden we zelf eten klaarmaken, dus dat zou wel goed komen dacht ik, maar ook dat was niet zo makkelijk. In de supermarkt ligt voldoende groente en fruit, maar het ziet er toch anders uit en het ruikt een beetje vreemd. Toen bij het vlees gaan kijken. De kipfilet ziet er redelijk uit, hoewel we er toch nog stukken vanaf snijden. Het gehakt, wat uit Australië komt, ziet er goed uit. Dus wat kunnen we thuis maken om te eten:

    • Pasta met groenten en tomatensaus;
    • Gebakken aardappelen met salade;
    • Rijst met kip en groenten;
    • Tomatensoep. De pizza’s van de pizzeria zijn erg lekker, niks op aan te merken. Er is veel keuze aan pizza’s. Veel met vlees en vis, maar ook vegetarisch.
    • Wat eet je in een Chinees restaurant in China? De kaart lezen is al lastig, alles staat er in het Chinees op, soms met foto’s, maar vaak ook niet. Met een beetje hulp hebben we heel lekker Chinees gegeten. Ze bestellen veel gerechtjes, die dan in het midden op de tafel komen te staan, je pakt dan gewoon waar je zelf zin in hebt. Wat staat er dan zoal op tafel:
    • De keuze aan restaurants is enorm, van Chinese restaurants, pizzeria’s tot de McDonalds en de Burger King. De laatste twee hebben we niet bezocht, we hebben ons laten vertellen dat het daar toch niet zo smaakt als hier.
    • Het fruit wat van de bomen komt was goed te eten, het is alleen niet mogelijk om iets lang te bewaren. Je koopt het fruit en moet het eigenlijk meteen opeten.
    • Stukjes kipfilet met ui en nootjes in soja saus;
    • Komkommer met nootjes;
    • Kipfilet aan een spies;
    • Kikkerbillen (brrrr….);                                                        China
    • Broccoli;
    • Gebakken vis (met alles er nog aan);
    • Schapenpoten;
    • Gehaktbal in saus;
    • Rijst;
    • Noedels;
    • Loempiaatjes;
    • Dumplings, dit zijn gestoomde deegbolletjes gevuld met bijvoorbeeld gehakt of garnalen of groenten.
    • Langs de kant van de weg staan talloze kraampjes met etenswaren, voornamelijk met noten en zaden en groeten en fruit. Het ziet er goed uit, maar aangezien de Chinezen het niet zo nauw nemen met hygiëne hebben we er alleen maar naar gekeken.
    • En alles wordt gegeten met stokjes. Gelukkig hebben ze in alle restaurants ook vorken.

    Hoe eet je met stokjes

    Auteur en foto’s: Hélène van Laerhoven-Kommers