•  Navigatie
 • yoghurtmuesli-564762_1280tekstkleiner.jpg

  Gezond eten, saai of hip?

  Gezond eten is hip en hot; overal wordt geadverteerd met gezonde voedingsmiddelen, het is overal te koop en de biologische supermarkt floreert als nooit tevoren. Hoe moeilijk is het eigenlijk om gezond te eten?
  Dat is helemaal niet zo moeilijk, zolang je in de gaten houdt dat je voldoende voedingsstoffen tot je neemt. Ik heb het niet over koolhydraatvrij, suikervrij, vetvrij of andere diëten van dieetgoeroes, maar gewoon echt gezond! Alle voedingsstoffen in de juiste verhouding, daar draait je lichaam op. Je lichaam heeft brandstof nodig om te kunnen functioneren, onze hersenen te laten werken. Ik zal er geen medisch-technisch verhaal van maken, dus blijf ik bij de basis, het eten. Let er vooral op dat je:

  – Gevarieerd eet
  – Niet teveel eet
  – Voldoende beweegt (minimaal een half uur per dag!)
  – Minder verzadigde vetten eet
  – Ruim groente, fruit en brood eet
  – Minimaal 1,5 liter per dag drinkt

  De combinatie van alle voedingsmiddelen en dranken die je kiest, maken of breken een gezond eetpatroon. Wil je daarnaast wat overtollige kilo’s kwijt is het zeer zeker de moeite waard om je voedingspatroon, in kleine stapjes, drastisch om te gooien. Nooit meer last van het jojo-effect! Eet je gezond en beweeg je voldoende? Dan heb je het fundament gelegd voor een gezond lichaam en een gezond gewicht. Je loopt minder kans op chronische ziekten en een aantal vormen van kanker.

  Mocht je vragen hebben met betrekking tot gezonde voeding, gezond gewicht en/of een gezonde leefstijl? Neem dan contact op met Anky Vlemmings, Praktijk 0164, 0164-680360 / 0624514145 of stuur een email naar: praktijk0164@outlook.com