•  Navigatie
 • Hoeveel houd jij van je lichaam?

  daisy-712892_1280hart

   

  Ja, je vindt jezelf lelijk. Je schaamt je voor je lichaam. Te dik, te dun, te lang, te raar, te imperfect. Big news. De vraag is: wanneer gaan we weer eens blij zijn met ons lichaam, en gaan we er ook daadwerkelijk iets aan doen?

  Ik weet het; je vindt jezelf niet mooi……

  Ik ken werkelijk niemand die zijn of haar uiterlijk perfect vindt. Mannen zijn vaker tevreden dan vrouwen, en dat wordt natuurlijk door de media nog eens extra versterkt. Maar meiden…..we zijn niet perfect en we gaan dat ook niet worden. Maar blij zijn met wie je bent en hoe je eruit ziet maakt het leven toch wel een heel stuk aangenamer.

  Ik weet het; je schaamt je……..

  Je lichaam is niet perfect. En je zou het zo graag willen. En ik weet het, het is moeilijk. Wie wil er nou geen lijf als Doutzen Kroes? Want als je jezelf te dik, te slap en dus niet mooi vindt, en dolgraag wilt afvallen, herinneren je vetrolletjes je elke keer aan het feit dat je er nog niet bent. Dat je die taart of chocolade niet kunt laten staan. Dat je zwak bent. Dat je niet kunt leven naar je eigen standaarden. En daarvoor heb je (zeker op dat moment) een hekel aan jezelf, hebt spijt dat je toch dat stuk taart of chocolade hebt gegeten. Geloof me, dit is zo menselijk; werkelijk iedereen heeft er last van. (alhoewel; ik denk niet dat Doutzen Kroes er last van heeft ;-), maar ja, dat weet je maar nooit!)

  Wat nu?

  Verleg je focus eens naar gezond leven. Een gezonde leefstijl biedt alleen maar voordelen. Je eet gezond en beweegt voldoende; dit zorgt er al voor dat je kansen op chronische aandoeningen belangrijk verminderen. Ook zorgt het voor een sprankelender uitstraling, mooier haar, heldere ogen, en ook nog eens voor een strakker lichaam. Je voelt je fitter, zelfverzekerder en dat straal je dan ook uit. Je weet dat je lijf nog steeds niet perfect is, maar je kunt er trots op en blij mee zijn!

  Je focus verleggen lijkt heel erg gemakkelijk, maar het gaat veel gemakkelijker wanneer je hier hulp bij krijgt. Hulp die je hard nodig zult hebben bij het aanleren en vasthouden van nieuwe eet- en leefgewoonten. Het is nog mogelijk om vóór de zomer zelfverzekerder en gezonder door het leven te gaan! Ik help je graag, dus neem contact op met Praktijk 0164. Mail naar praktijk0164@outlook.com, via www.praktijk0164.nl/contact of tel: 0164-680360 / 0624514145.