•  Navigatie
 • logo klein nieuwsbbrief.jpg

  Je gaat sporten; Wanneer en wat eet je dan?

  Sporten met een volle maag voelt niet prettig, maar met een lege maag een volledige work-out of training doen kan ook maagklachten geven. Wat is nu het beste om voor en na het sporten te doen?
  Eet geruime tijd voordat je gaat sporten(tot 2 uur hiervoor) en kies dan voor een maaltijd die je lang een verzadigd gevoel geeft, maar niet hindert tijdens het sporten; bv aardappelen, pasta, vette vis, ei, groente of peulvruchten. Voor de meeste mensen voelt het het prettigst om 2 uur voordat je gaat sporten geen volledige maaltijd meer te eten. Wel kun je nog een gezond tussendoortje pakken, zoals wat fruit, een plak ontbijtkoek of een boterham met mager beleg (kaas, vleeswaren) of jam.

  Als je niet op topniveau sport, hoef je eigenlijk na het sporten niets te eten om te herstellen. Sportvoeding/supplementen bevatten veel te veel energie en zijn dus zeker niet nodig. Natuurlijk mag je best een boterham of een bakje yoghurt eten als je trek hebt na het sporten, maar laat je niet verleiden tot snacken in de kantine. Ook sportdranken zijn echt niet nodig; water en thee voldoen ook prima.
  Na sporten kunnen kinderen vaak hongerig zijn. Leer je kinderen dat snoepen en sporten niet samengaan. Geef ze een boterham of een appel voor de eerste trek, en daarna een normale maaltijd. En natuurlijk, geef ze het goede voorbeeld door zelf ook gezonde keuzes te maken!

  Voor sporters die op topniveau sporten gelden andere voedingsregels. Als je vragen hebt m.b.t. voeding en sporten, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik zal je zo snel mogelijk persoonlijk antwoord geven!

  Hartelijke groeten,

  Anky Vlemmings, Praktijk 0164, Coaching en Begeleiding bij Gewichtsbeheersing
  E-mail: praktijk0164@outlook.com of via het contactformulier op www.praktijk0164.nl

  Deze adviezen zijn tot stand gekomen door de Richtlijnen Goede Voeding en adviezen van het Voedingscentrum (Het Nieuwe Eten).

   

  streepjes groter lang.jpg