•  Navigatie
 • strawberries-706207_1280tekst

  Wat vind ik van de Health trend?

  Tja, daar vraag je zowat. De Health trends van het moment…….er zijn zoveel dingen die je kunt doen om gezonder te gaan leven, evenzoveel manieren, en evenzoveel goeroes die beweren “het wiel” te hebben uitgevonden.

  Enkele voorbeelden:

  – Superfoods
  – Geen suikers
  – Geen koolhydraten
  – Geen vet
  – Geen vlees
  – Geen zuivel
  – Terug naar de oertijd
  – Shakes
  – Alleen brood
  – Alleen fruit
  – Citroenkuren
  – Enz., enz., enz.
  En overal is wel iets over en van te zeggen, in elk ‘dieet’ zit uiteraard wel iets goeds. Maar wat ik vooral vind, is dat er in elk van deze diëten van deze “goeroes” wel echt veel essentiële voedingsmiddelen ontbreken, waardoor je lichaam niet optimaal kan functioneren. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je, wanneer je je porties onder controle houdt, gezonde keuzes, maakt, beweegt en BEWUST gaat eten, je lichaam zodanig gestimuleerd wordt goed te functioneren, dat je je overtollig gewicht verliest en je ook nog eens fit en gezond voelt. Het verkleint ook de kans op hart- en vaatziekten, verschillende soorten van kanker en diabetes.
  Is het dan zo gemakkelijk? Nee, zeker niet. We hebben onszelf gewend gemaakt juist de verkeerde keuzes te maken, veel teveel te eten, veel te eenzijdig te eten en te weinig te bewegen, dat het omgooien van ons leef- en eetpatroon veel tijd, discipline en motivatie zal kosten. Logisch, iets nieuws aanleren is niet zo gemakkelijk, en iets afleren al helemaal niet. Gelukkig zijn hiervoor mensen die je coachen en begeleiden in dat proces van af- en aanleren van resp. “slechte” naar goede eet- en leefgewoonten. En dat maakt het al een stuk gemakkelijker; iemand waar je bij terecht kunt wanneer je je vragen kunt neerleggen, die weet waar je tegenaan loopt en wat je valkuilen zijn. Neem gewoon contact op en vertel wat je voornemens zijn. Maak een afspraak en begin meteen met het verbeteren van JOUW LEVEN, het levert je zoveel op (meteen, maar zeker op de lange termijn). Zonder goeroes, zonder poespas, gewoon puur en gezond! Voor meer persoonlijke informatie, neem gerust contact op, ik help je graag verder.
  Hartelijke groeten,

  Anky Vlemmings, Praktijk 0164