•  Navigatie
 • Zo gezond zijn asperges!

  Wat je moet weten over ‘Het Witte Goud’

  IMG_2834klein

   

  Het aspergeseizoen is in volle gang en tot medio juni zijn ze weer volop verkrijgbaar. En uiteraard; hoe verser, hoe lekkerder! Hoe controleer je dit? Door de stengels tegen elkaar aan te wrijven; als je een piepend geluid hoort, is het oké. De asperges zijn dan heerlijk vers!

   

  Asperges, ook wel ‘Het Witte Goud” genoemd, zijn onder meer rijk aan het aminozuur asparagine. Uit onderzoek is gebleken dat asparagine de nierfunctie stimuleert. Ook heeft asparagine een positief effect op leverfunctiestoornissen, chronische reuma en jicht. Asperges hebben een vocht afdrijvende werking, bevatten nauwelijks calorieën en passen hierdoor ook heel erg goed in een dieet.

   

  Bij ‘ons’, op de Brabantse wal worden natuurlijk de allerbeste biologische asperges gekweekt. Deze asperge onderscheidt zich in smaak van andere asperges door een licht zilte smaak. Deze smaak is ontwikkeld door de combinatie van het zuivere grondwater van de Kalmthoutse Heide, dat ondergronds uitloopt in de richting van Zeeland, en de zilte zeelucht die vanuit Zeeland over de Brabantse wal waait bij westenwind.

   

  Sinds 2 jaar teelt Cees van Tiggelen de asperges op biologische wijze, dus zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Hierdoor krijg je een rustige en gelijkmatige groei van de asperge wat de smaak ten goede komt. De asperges worden elke dag vers gestoken, en met de nodige man- en vrouwkracht wordt heel hard gewerkt om de heerlijke, gezonde asperges klaar te maken voor ons, de consument.

   

  Biologische Aspergekwekerij C. van Tiggelen

  Biologische Aspergekwekerij C. van Tiggelen

   

  Bij de biologische aspergekwekerij van Cees van Tiggelen kun je biologische asperges kopen, van pakweg medio april, tot medio juni. Aardappelen en aardbeien zijn voor een groot deel van het jaar te leveren. Tevens kun je in de boerderijwinkel van Cees en Mariëtte van Tiggelen terecht voor o.a. aspergewijn, ambachtelijke meelproducten van de Antoniusmolen uit Halsteren, soepen, sauzen, leuke cadeaus, noem maar op! Buiten de openingstijden is er een aardbeien, aardappel- en aspergeautomaat, zodat je nooit zonder hoeft te zitten. Klik op het plaatje voor de website!

   

  Biologische Aspergekwekerij C. van Tiggelen

  Biologische Aspergekwekerij C. van Tiggelen

  De foto’s zijn gemaakt bij:

  Biologische Aspergekwekerij C. van Tiggelen

  Cees en Mariëtte van Tiggelen

  Steenbergseweg 21

  4661 RJ  Halsteren

  www.aspergekwekerijcvantiggelen.nl